Bulgaria: 111 migranți salvați de la înec pe râul Marița

de A.M.P    |    13 Ian 2016   •   17:23
Bulgaria: 111 migranți salvați de la înec pe râul Marița Foto:Agerpres/EPA

Poliția bulgară de frontieră a salvat 111 migranți aflați în pericol de înec pe râul Marița, a anunțat miercuri ministrul adjunct de interne Gheorghi Arabadjiev, precizând că operațiunea a avut loc în cursul dimineții, relatează BTA și Novinite.

Potrivit presei bulgare, nu se cunoaște deocamdată din ce țări provin migranții.

Pe de altă parte, serviciul de presă al Ministerului de Interne a informat că 108 persoane au fost arestate în cadrul unei operațiuni de amploare desfășurate în mai multe localități de pe teritoriul Bulgariei. Cei arestați erau dați în urmărire pentru diverse infracțiuni, printre care și implicare în rețele de imigrație ilegală.

În total, polițiștii au controlat peste 4.500 de persoane și aproape 2.500 de autovehicule. Controale punctuale au fost efectuate în centrul Sofiei și în alte zone cunoscute pentru concentrația mare de persoane originare din țările arabe și din Orientul Mijlociu.

Tot în legătură cu fenomenul migrației ilegale, autoritățile bulgare au anunțat că patru sirieni și doi irakieni au fost condamnați la câte trei luni de închisoare și amendă de 100 de leva pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Cei șase au fost găsiți într-un compartiment secret al unui autovehicul, în timpul unui control la punctul de frontieră Sviștov, pe malul nordic al Dunării. Migranții au declarat că intenționau să ajungă și să se stabilească în Germania.

Parteneri
x close