Antena 3 CNN Externe Bulgaria a anunţat că va evacua rudele diplomaţilor săi din Moscova

Bulgaria a anunţat că va evacua rudele diplomaţilor săi din Moscova

Bulgaria a anunţat că va evacua rudele diplomaţilor săi din Moscova
08 Aug 2010   •   20:26

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului bulgar de Externe, Vesela Cerneva, a anunţat că rudele diplomaţilor bulgari din Moscova, precum şi angajaţii ambasadei bulgare, vor fi evacuaţi din cauza incendiilor din Rusia. Excepţie fac cei care lucrează pentru consulat.

"Le vom trimite măşti celor care vor rămâne acolo. Pentru moment, ministerul colaborează cu ambasadorul bulgar la Moscova în legătură cu pregătirea unui plan de acţiune în următoarele ore", a declarat Cerneva, citată de Novinite.com.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că că Ministerul de Externe menţine legătura cu ambasada bulgară din Moscova şi că bulgarii nu au cerut ajutor în legătură cu incendiile.

95 de pompieri bulgari de elită au fost trimişi în Rusia pentru a ajuta la stingerea incendiilor, a mai precizat Cerneva.

În cursul zilei de duminică, oficiali din Polonia, Austria şi Canada au anunţat că şi-au retras un număr important dintre diplomaţii lor la Moscova din cauza smogului provocat de incendiile de la periferia capitalei ruse.

Aproximativ 600 de focare continuă să ardă în zone din vestul Rusiei. Peste 10.000 de pompieri luptă cu flăcările. De la începutul dezastrului, 52 de oameni au murit în incendii şi peste 2.000 de case au fost arse.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close