Antena 3 CNN Externe Bulgaria avertizează asupra minelor aflate în derivă în Marea Neagră

Bulgaria avertizează asupra minelor aflate în derivă în Marea Neagră

Guvernul Bulgariei a avertizat luni (21.03.2022) despre prezența unor mine explozive care plutesc în derivă în Marea Neagră, care au fost târâte din orașul-port ucrainean Odesa și care pun în pericol traficul maritim în întreaga zonă.

Bulgaria avertizează asupra minelor aflate în derivă în Marea Neagră
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Mar 2022   •   12:41

După cum a anunțat Sofia într-un comunicat, dispozitivele explozive „au fost luate de furtună și plutesc în Marea Neagră și reprezintă o amenințare pentru toate navele”.

Minele provin de pe coasta Odessei, principalul port ucrainean de pe acea mare, iar unii experți consideră că fac parte din dispozitivul defensiv plasat pentru a împiedica o debarcare a forțelor ruse.

Experții de la Academia Navală Militară din Varna au declarat pentru EFE că minele ar putea ajunge în apele teritoriale bulgare în aproximativ zece zile.

Guvernul a dat asigurări că atât Marina, cât și autoritățile civile aplică măsuri extraordinare de supraveghere și sunt pregătite să neutralizeze artefactele.

„Locuitorii din apropierea țărmurilor sunt rugați să alerteze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte sferice suspecte în apă sau pe mal”, se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close