Antena 3 CNN Externe Bulgaria este reticentă în privinţa sancţionării Rusiei în criza ucraineană

Bulgaria este reticentă în privinţa sancţionării Rusiei în criza ucraineană

Bulgaria este reticentă în privinţa sancţionării Rusiei în criza ucraineană
16 Mar 2014   •   19:20

Şeful Guvernului bulgar a subliniat duminică asupra reticenţei ţării sale de a sancţiona Rusia în urma referendumului privind alipirea Crimeei la Rusia, informează AFP.
   
"Alături de alte câteva ţări din Uniunea Europeană (UE), ne aflăm printre cei mai puţin interesaţi de sancţiuni", a declarat Plamen Oreşarski într-o conferinţă de presă la Boroveţ, lângă Sofia.
   
UE a condamnat în mod oficial duminică referendumul din Crimeea, catalogându-l drept "ilegal şi ilegitim" şi a anunţat că vor fi adoptate sancţiuni luni.
   
Oreşerski, un tehnocrat care conduce un Guvern minoritar susţinut de către socialişti, a apreciat că "mai multe state din Europa de Est ar fi cele mai mari perdante" în cazul unor sancţiuni europene împotriva Rusiei.
   
Liderul socialist Serghei Stanişev, care s-a prezentat în faţa presei împreună cu Oreşerski, a avertizat, la rândul său, că nimeni nu trebuie să se aştepte ca Bulgaria să se afle "printre durii UE". Stanişev este totodată preşedintele Partidului Socialist European (PSE), din care fac parte formaţiuni socialiste şi social-democrate europene.
   
Bulgaria depinde în mare măsură de livrările de gaze ruseşti care tranzitează teritoriul Ucrainei, pentru aprovizionarea sa energetică. Ea nu a finalizat niciunul dintre proiectele de diversificare a surselor energetice

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close