Antena 3 CNN Externe Bulgaria, finanţată de UE pentru a face faţă crizei gazelor

Bulgaria, finanţată de UE pentru a face faţă crizei gazelor

Bulgaria, finanţată de UE pentru a face faţă crizei gazelor
08 Ian 2009   •   11:25

O parte din cei cinci miliarde de dolari alocaţi de Comisia Europeană combaterii crizei financiare globale va fi deja dată Bulgariei pentru a face faţă crizei gazelor , anunţă site-ul novinite.com.
Banii vor fi utilizaţi pentru a duce la sfârşit operaţiunea numită "interconectare", care constă în conectarea reţelei bulgare de tranzit al gazelor cu reţelele din România şi Grecia.
Informaţia a fost dezvăluită în urma unei conversaţii telefonice între premierul bulgar, Serghei Stanişev, şi omologul său ceh, Mirek Topolanek,care a avut loc miercuri seară. Mirek Topolanek asigură şi preşedinţia semestrială a UE.
Miercuri, preşedintele bulgar, Gheorghi Părvanov, a anunţat că, potrivit Consiliului Naţional de Securitate, Bulgaria trebuie să fie conectată cu reţeaua de tranzit al gazelor Turcia-Grecia-Italia, pentru care sunt necesare 70 de kilometri de conducte noi.
Reluarea livrărilor de gaze ruseşti către Bulgaria reprezintă un punct central al negocierilor Uniunii Europene cu Rusia şi Ucraina. Potrivit lui Topolanek, solidaritatea UE faţă de Bulgaria va reprezenta o temă importantă în cadrul reuniunii miniştrilor Energiei din cadrul Uniunii, programată pentru luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close