Antena 3 CNN Externe Bulgaria introduce alertarea cu megafoane, în caz de cutremure puternice

Bulgaria introduce alertarea cu megafoane, în caz de cutremure puternice

Bulgaria introduce alertarea cu megafoane, în caz de cutremure puternice
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Mai 2012   •   16:36

Poliţia bulgară va utiliza megafoane pentru a alerta populaţia în caz de cutremure cu o magnitudine mai mare de 4 grade pe scara Richter, a anunţat, luni, ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, într-o vizită în regiunea Pernik, afectată de seismul de marţi.

Ministrul a explicat că rolul poliţiei va fi să îi informeze pe cei care şi-au abandonat locuinţele cu privire la magnitudinea cutremurului.

"Ne bazăm, de asemenea, pe presă să informeze populaţia", le-a spus el jurnaliştilor, potrivit novinite.com. Ţvetanov crede că alertarea cu magafonul nu va produce panică în rândul populaţiei.

În opinia sa, sistemul de alertare cu sirene pentru cazuri de urgenţă din Bulgaria ar fi provocat panică în mod nejustificat, dacă ar fi fost utilizat în cursul cutremurului de 5,8-6 grade care a avut loc săptămâna trecută, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00 (3.00, ora României).

Epicentrul cutremurului de marţea trecută s-a situat la aproximativ şase kilometri de oraşul Pernik şi la 25 de kilometri de capitala bulgară, Sofia. Seismul a fost urmat de sute de replici.

×
Subiecte în articol: Bulgaria alerta cutremur puternic seism
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close