Antena 3 CNN Externe Bulgaria, măcinată de gripă: Mai multe tulpini ale virusului gripal au infectat zeci de mii de oameni

Bulgaria, măcinată de gripă: Mai multe tulpini ale virusului gripal au infectat zeci de mii de oameni

Bulgaria, măcinată de gripă: Mai multe tulpini ale virusului gripal au infectat zeci de mii de oameni
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Ian 2011   •   22:01

Bulgaria e măcinată de gripă. Mai multe tulpini ale virusului gripal au infectat zeci de mii de oameni. O treime dintre ei sunt suspectaţi de infecţie cu Gripa Nouă. Ministerul Sănătăţii din ţara vecină a decretat epidemie în 12 din cele 28 de districte ale ţării. Şi la noi au fost confirmate chiar miercuri trei cazuri de gripă porcină. Două dintre ele, la Constanţa.

În Constanţa, diagnosticul de gripă porcină a fost confirmat miercuri la două femei, care au fost internate săptămâna trecută sub diagnosticul de afecţiune respiratorie cronică. Forma pe care o au ele este una uşoară. Vor mai rămâne, totuşi, internate cel puţin până săptămâna viitoare.

Celălalt caz a fost confirmat miercuri, în judeţul Arad. Este vorba de o femeie de 39 de ani care s-a întors săptămâna trecută din Italia. Şi ea e internată şi a început deja să se simtă mai bine. Situaţia din Bulgaria este una îngrijorătoare - un bătrân de 62 de ani a murit miercuri, din cauza bolii. Iar autorităţile au decis să închidă peste 500 de şcoli până în weekend, în încercarea de a stopa răspândirea gripei.

×
Subiecte în articol: gripa Bulgaria virus gripal infectie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close