Antena 3 CNN Externe Bulgaria trimite 350 de militari la graniţa sa cu Turcia pentru a susține poliţia de frontieră

Bulgaria trimite 350 de militari la graniţa sa cu Turcia pentru a susține poliţia de frontieră

Bulgaria a trimis luni 350 de militari la graniţa sa cu Turcia în susţinerea poliţiei de frontieră, din cauza unei presiuni în creştere a migraţiei, a anunţat ministrul bulgar al apărării, Gheorghi Panaiotov.

Bulgaria trimite 350 de militari la graniţa sa cu Turcia pentru a susține poliţia de frontieră
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    02 Noi 2021   •   10:13

Guvernul Bulgariei a anunţat, luni seară, trimiterea a 350 de militari la frontiera cu Turcia, pentru a ajuta Poliţia de frontieră în contextul creşterii numărului imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

"Începând de luni, au fost mobilizaţi militari la frontiera bulgaro-turcă pentru a susţine Poliţia de frontieră. Sunt 350 de militari, cu 40 de unităţi de echipament", a declarat ministrul bulgar al Apărării, Gheorghi Panaiotov, citat de cotidianul Le Figaro.

Decizia a fost luată în urma creșterii numărului de refugiați, care încearcă să ajungă în mod ilegal în Uniunea Europeană.

Ministerul de Interne al Bulgariei a anunțat că, de la începutul anului, au fost arestați aproximativ 6500 de imigranți care încercau să treacă frontiera ţării. Majoritatea provine din Afganistan.

Bulgaria se situează la frontiera terestră externă a Uniunii Europene, iar un gard din sârmă ghimpată, deteriorat pe alocuri, se întinde la granița bulgaro-turcă, pe o distanţă de aproximativ 260 de kilometri.

În august, Parlamentul de la Sofia a decis mobilizarea a 400-700 de militari la frontierele cu Turcia şi Grecia pentru intensificarea măsurilor de securitate, potrivit Mediafax.

Bulgaria nu a primit niciodată un număr mare de solicitanți de azil.

×
Subiecte în articol: Bulgaria turcia granita militari migranti
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close