Antena 3 CNN Externe Bulgaria: Muncitorii din domeniul feroviar intră vineri în grevă

Bulgaria: Muncitorii din domeniul feroviar intră vineri în grevă

Bulgaria: Muncitorii din domeniul feroviar intră vineri în grevă
04 Dec 2008   •   23:49

Mii de angajaţi ai companiilor feroviare de stat din Bulgaria intră vineri în grevă, din cauza întârzierii plăţii salariilor de pe luna octombrie, a anunţat Sindicatul muncitorilor bulgari din domeniul feroviar, după reuniunea sa de joi, citat de site-ul novinite.com.
Angajaţii companiei feroviare bulgare BDZ şi ai companiei pentru Infrastructură ferată naţională (NKZI) intră în grevă vineri, din cauza neplăţii salariilor de pe luna octombrie. Greva începe cu tura de zi de vineri, ceea ce înseamnă că trenurile nu circulă în această zi.
Acest protest era aşteptat, mai ales că serviciul de presă al Confederaţiei Sindicatelor Bulgare Independente KNSB a anunţat, joi, că 16.000 de muncitori ai NKZI nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie. Potrivit sursei, aceştia intenţionau să intre în grevă, dacă nu îşi primeau salariile până la sfârşitul zilei de lucru de joi.
Uniunea muncitorilor din căile ferate din KNSB şi-a exprimat dezacordul faţă de un plan al Ministerului Transporturilor, care doreşte să minimizeze efectele crizei financiare globale asupra BDZ şi NKZI.
Sindicaliştii spun că planul Guvernului conţine doar măsuri de disponibilizare a angajaţilor, care pregătesc o declaraţie despre tensiunile sociale din companiile de căi ferate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close