Antena 3 CNN Externe Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO”

Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO”

Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO, a spus premierul Kiril Petkov.

Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare,  în coordonare cu aliații săi din NATO”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Ian 2022   •   15:08

Bulgaria este o țară suverană, care și-a făcut alegerea cu mult timp în urmă devenind membră NATO. Ca atare, noi singuri decidem să organizăm apărarea țării noastre în coordonare cu partenerii noștri”, a declarat Petkov Parlamentului Bulgariei.

Remarcile lui Petkov, în care a cerut, de asemenea, Rusiei să se angajeze într-un dialog cu Occidentul pentru a calma tensiunile, au venit după ce Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că garanțiile de securitate pe care le solicită de la Occident includ prevederi care cer forțelor NATO să părăsească România și Bulgaria.

Moscova a cerut garanții obligatorii din punct de vedere juridic de la NATO că blocul își va opri expansiunea și va reveni la granițele sale din 1997.

Răspunzând la o întrebare despre ce ar însemna asta pentru Bulgaria și România, care au aderat la NATO după 1997, ministerul a spus că Rusia dorește ca toate trupele, armele și alte echipamente militare străine să fie retrase din acele țări

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close