Antena 3 Externe Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO”

Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO”

de Alexandra Ionescu    |    21 Ian 2022   •   15:08
Bulgaria respinge cererea Rusiei: ”Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare,  în coordonare cu aliații săi din NATO”
Sursa foto: Getty Images

Bulgaria va decide singură asupra planurilor sale de apărare, în coordonare cu aliații săi din NATO, a spus premierul Kiril Petkov.

Bulgaria este o țară suverană, care și-a făcut alegerea cu mult timp în urmă devenind membră NATO. Ca atare, noi singuri decidem să organizăm apărarea țării noastre în coordonare cu partenerii noștri”, a declarat Petkov Parlamentului Bulgariei.

Remarcile lui Petkov, în care a cerut, de asemenea, Rusiei să se angajeze într-un dialog cu Occidentul pentru a calma tensiunile, au venit după ce Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că garanțiile de securitate pe care le solicită de la Occident includ prevederi care cer forțelor NATO să părăsească România și Bulgaria.

Moscova a cerut garanții obligatorii din punct de vedere juridic de la NATO că blocul își va opri expansiunea și va reveni la granițele sale din 1997.

Răspunzând la o întrebare despre ce ar însemna asta pentru Bulgaria și România, care au aderat la NATO după 1997, ministerul a spus că Rusia dorește ca toate trupele, armele și alte echipamente militare străine să fie retrase din acele țări

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close