Antena 3 CNN Externe Bulgaria se teme de refugiați: Putem vorbi despre o invazie pe scară largă

Bulgaria se teme de refugiați: Putem vorbi despre o invazie pe scară largă

Bulgaria se teme de refugiați: Putem vorbi despre o invazie pe scară largă
28 Noi 2016   •   17:39

Într-o declaraţie extraordinară dată publicităţii luni, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a avertizat că afluxul de migranţi ameninţă să se transforme într-o "invazie pe scară largă", informează BTA.

Sinodul a cerut guvernului ca ori de câte ori participă la forurile şi organizaţiile internaţionale să ridice "de urgenţă" problema găsirii unei soluţii de a pune capăt războaielor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi a elimina cauzele care provoacă strămutarea a milioane de oameni din ţările lor.

Sfântul Sinod solicită de asemenea guvernului să ridice problema creştinilor supuşi purificării religioase în teritoriile devastate de război şi să întrebe organizaţiile internaţionale cum garantează ele toleranţa religioasă în Egipt, Siria, Irak şi alte ţări din zone de conflict.

Guvernul bulgar trebuie să îşi concentreze resursele de politică externă pentru a pune capăt războaielor şi nu doar să-şi exprime solidaritatea cu victimele, potrivit Sfântului Sinod.

El adaugă că refugiaţii acceptaţi de Bulgaria în cadrul cotei UE de relocare ar trebui să fie oameni care se vor simţi bine între bulgari şi care vor fi bucuroşi să accepte sprijin din partea unei comunităţi creştine.

Declaraţia avertizează în continuare că dacă migranţii ar avea o problemă să accepte sprijin din partea unei comunităţi creştine, "această comunitate creştină va avea o problemă mult mai mare în viitor decât ne putem acum imagina".

Potrivit Sfântului Sinod, situaţia provocată de valul de migranţi, "în plus faţă de problemele pe termen scurt cu asigurarea de ajutoare pentru aceste persoane şi a avea grijă de ele, pune la îndoială stabilitatea şi existenţa statului bulgar".

El avertizează că dacă afluxul de migranţi escaladează şi subminează echilibrul etnic existent în Bulgaria, din cauza valului de oameni care sosesc din ţările devastate de război din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord pentru a căuta refugiu în ţările europene, situaţia "va dobândi caracteristicile unei invazii pe scară largă".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bulgaria refugiati invazie imigranti
Parteneri
Românii ale căror pensii vor crește cu peste 30%
x close