Antena 3 CNN Externe Bulgaria sfidează Rusia. Decizia de ultimă oră vine după expulzarea a 70 de diplomați ai Moscovei

Bulgaria sfidează Rusia. Decizia de ultimă oră vine după expulzarea a 70 de diplomați ai Moscovei

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de aproape 900.000 de dolari către ambasada Rusiei, invocând sancțiunile impuse regimului de la Moscova de Uniunea Europeană.

Bulgaria sfidează Rusia. Decizia de ultimă oră vine după expulzarea a 70 de diplomați ai Moscovei
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   16:33

Informația a fost comunicată miercuri de ministrul bulgar de Finanțe, Asen Vasilev (foto).

Măsura vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai reprezentanței diplomatice ruse, notează presa internațională.

"Există un transfer bancar către ambasada rusă care cade direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate", a declarat Vasilev în fața ziariștilor.

Ministrul a precizat că ambasada rusă a încercat să obțină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaților.

Vasilev a arătat că guvernul bulgar "poartă în prezent negocieri cu Bruxellesul", în legătura cu posibilitatea de a permite transferul.

Bulgaria, țară membră a UE şi a NATO și tradițional apropiată de Moscova în trecutul recent, trece printr-o perioadă de tensiuni, după ce premierul demis de Parlament, Kiril Petkov, a anunțat expulzarea a 70 de diplomați ruși, la adresa cărora a evocat suspiciuni de spionaj.

Moscova a anunțat că va răspunde cu aceeași măsură, în timp ce Eleonora Mitrofanova, ambasadorul rus la Sofia, a precizat că va cere guvernului său să închidă reprezentanța diplomatică.

×
Subiecte în articol: Bulgaria Rusia sanctiuni Asen Vasilev
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close