Antena 3 CNN Externe Bulgarii au declarat de importanţă naţională construirea unei autostrăzi România - Grecia

Bulgarii au declarat de importanţă naţională construirea unei autostrăzi România - Grecia

Bulgarii au declarat de importanţă naţională construirea unei autostrăzi România - Grecia
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Aug 2011   •   17:28

Bulgarii au declarat de importanţă naţională construirea autostrăzii care leagă România de nordul Greciei. Vecinii noştri de la sud de Dunăre au înţeles ce important e turismul şi vor mai face un aeroport lângă litoral. Asta înseamnă că turiştii  vor putea ajunge în  Bulgaria mai repede şi în siguranţă.

Costurile pentru reparaţiile şoselelor sunt enorme, aşa că bulgarii apelează la alte metode pentru a ademeni turiştii. Transformă aeroporturile militare dezafectate în unele civile.

Aeroportul va putea fi folosit de vara următoare. Astfel bulgarii vor avea 3 aeroporturi la doar câţiva paşi de litoral.

În România, cine vrea să ajungă cu avionul pe litoral are o singură soluţie. Aeroportul Mihail Kogălniceanu.De aici până  în Mamaia sunt 35 de Km, iar până în Vama Veche, 95 de km 

Anul trecut la noi au ajuns cu avionul pe litoral puţin peste 74.000 de turişti, în timp ce la bulgari s-au dus aproape 3 milioane. Iar cine nu merge cu maşina sau avionul, poate foarte bine să aleagă o ambarcaţiune.

După ce au văzut cât de profitabil e turismul, vecinii bulgarii şi-au reevaluat şi priorităţile în domeniul infrastructurii auto. Au declarat de importanţă naţională coridorul care leagă Helsinki de Mareea Egee. Dar lucrăriile nu le fac toate din banii lor. 32 de  milioane de euro vin de la uniunea europeană.


×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close