Antena 3 CNN Externe Bulgarii, la un pas de a începe un nou protest împotriva ţiganilor

Bulgarii, la un pas de a începe un nou protest împotriva ţiganilor

Bulgarii, la un pas de a începe un nou protest împotriva ţiganilor
Sursa foto: Foto: eng.ircminternational.com
29 Sep 2011   •   20:48

Bulgaria aşteaptă un semn ca să înceapă iar războiul în stradă. Ţarul ţiganilor, Kiril Raşkov, află în aceste momente dacă va rămâne închis sau dacă va fi eliberat. Asta chiar daca nici el nu pare să-şi dorească acest lucru. Corespondentul nostru special în Bulgaria, Vasile Marcu, a luat pulsul tensiunilor de la sud de Dunăre.

Mesajul localnicilor este clar. "Nu te mai întoarce niciodată!" Aflat în arest, fostul cap al Mafiei ţigăneşti din Bulgaria îşi aşteaptă verdictul. Este vânat atât de extremişti, cât şi de rromi, care l-au condamnat la moarte. 

Mafiotul a fost închis pentru ameninţare şi instigare la crimă. O crimă care s-a produs aici, la câteva străzi de palatul ţarului ţiganilor. Un nepot l-a călcat cu maşina pe un tânăr de 21 de ani, la comanda lui Kiril Rashkov.

A urmat o explozie de proteste, în toate oraşele mari ale Bulgariei. Manifestări care au degenerat în adevărate manifestări rasiste. În Plovdiv, oraşul în care mafiotul este arestat, acţiunile au fost concertate de liderii galeriilor de fotbal din oraş.

Azi-noapte, într-o altă localitate bulgărească, doi romi au fost bătuţi, doar pentru că se plimbau pe lângă manifestanţi. Mai mulţi bulgari au fost arestaţi.

Comisia Europeană condamnă acţiunile rasiste şi este cu ochii pe Bulgaria în aceste zile.

 


×
Subiecte în articol: tigani romi Bulgaria revolta
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close