Antena 3 CNN Externe Bulgarii ne-au râs din nou în faţă. Au reuşit să atragă investiţii de 1,5 miliarde de dolari de la chinezi

Bulgarii ne-au râs din nou în faţă. Au reuşit să atragă investiţii de 1,5 miliarde de dolari de la chinezi

Bulgarii ne-au râs din nou în faţă. Au reuşit să atragă investiţii de 1,5 miliarde de dolari de la chinezi
Sursa foto: Foto: wantchinatimes.com
de O.P.    |    04 Mai 2012   •   05:48

China urmează să investească circa 1,5 miliarde de dolari în Bulgaria în următorii ani, în proiecte de infrastructură, energie şi agricultură, a declarat joi preşedintele Camerei de Comerţ Bulgaro-Chineză, Viktor Azmanov.

Azmanov a arătat că guvernele din Bulgaria şi China au semnat deja un memorandum de cooperare economică în urma căruia vor fi înfiinţate prin investiţii chineze mai multe fabrici, unde vor lucra până la 500 de angajaţi, transmite Novinite.

El a menţionat că unul dintre cele mai importante proiecte este crearea Zonei Industriale Bozurişte de lângă Sofia, al cărei proiect există încă de la venirea la putere a partidului de centru dreapta GERB, în 2009.

Această zonă va include un parc industrial şi de logistică, iar un proiect similar, cu finanţare chineză, este analizat pentru portul Varna. Anunţul lui Azmanov a fost făcut după ce Bulgaria nu a participat la un forum economic major de la Varşovia, unde premierul chinez Wen Jiabao a declarat că ţara sa intenţionează să investească 10 miliarde de dolari în Europa Centrală şi de Est. Azmanov a subliniat că autorităţile chineze vor ca schimburile comerciale UE-China să atingă 100 de miliarde de dolari pe an, de la 52,9 miliarde de dolari în prezent.

El a notat că ţările est-europene pot obţine finanţare de la banca chineză pentru dezvoltare, alături de state din Africa şi America Latină.



×
Subiecte în articol: investitii straine
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close