Antena 3 CNN Externe Buncăr militar secret, construit de SUA la o bază din Israel

Buncăr militar secret, construit de SUA la o bază din Israel

Buncăr militar secret, construit de SUA la o bază din Israel
Sursa foto: Foto: zdnet.co.uk
de S.T.    |    03 Dec 2012   •   16:36

Statele Unite au demarat un proiect militar secret în Israel, la o bază aflată în vecinătate de Tel Aviv. Mai exact, americanii construiesc o structură subterană, ce va avea numeroase etaje, iar costurile ei se vor ridica la peste 100 de milioane de dolari.

Potrivit The Independent, scopul construcţiei este învăluit de mister. Structura va fi dotată cu săli de curs la nivelul 1, o sală de conferinţe la nivelul 3, un laborator, uşi rezistente la şocuri, o protecţie împotriva radiaţiei non-ionizante, dar şi un sistem de securitate ridicat. Se preconizează ca lucrările de construire să dureze mai mult de doi ani, mai scrie The Independent.

Doar firmelor din SUA li s-a permis să liciteze pentru obţinerea contractului, iar propunerile au fost aşteptate până pe 3 decembrie.

Construcţia denumită "Site 911" reprezintă cel mai recent proiect militar pe care îl vor realiza Statele Unite pentru Forţele de Apărare ale Israelului. Fiecare dintre cele trei etaje subterane vor avea o suprafaţă de aproximativ 3800 de metri pătraţi.

Preocupprile privind securitatea construcţiei sunt atât de mari încât angajaţii non-israelieni care lucrează acolo provin numai din SUA, Canada, ţările din Europa Occidentală, Polonia, Moldova, Thailanda, Filipine, Venezuela, România şi China, mai scrie The Independent.

Analiştii consideră că această construcţie s-ar putea să fie un centru de comandă al Israelului.

×
Subiecte în articol: Israel SUA Tel Aviv
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close