Antena 3 CNN Externe Bunica lui Barack Obama a murit de cancer, în ajunul alegerilor prezidenţiale

Bunica lui Barack Obama a murit de cancer, în ajunul alegerilor prezidenţiale

Bunica lui Barack Obama a murit de cancer, în ajunul alegerilor prezidenţiale
04 Noi 2008   •   00:05

Barack Obama a primit un ajutor nedorit pe finalul campaniei electorale, cu câteva ore înainte de startul operaţiunii de vot în Statele Unite ale Americii. Bunica sa a murit luni, la vârsta de 86 de ani. ?Anunţăm cu tristeţe că bunica noastră, Madelyn Dunham, a murit în linişte după o luptă cu cancerul. A fost femeia care ne-a încurajat şi ne-a permis să profităm de ocazii. Era mândră de nepoţii şi de strănepoţii ei şi a părăsit această lume ştiind că impactul ei asupra noastră a fost plin de însemnătate. Datoria noastră faţă de ea este incomensurabilă?, a declarat Obama într-o declaraţie comună cu sora lui Maya Soetoro-Ng, în ajunul alegerilor.
Candidatul democrat la preşedinţia americană era extrem de apropiat de Madelyn Dunham, care l-a crescut pe acesta încă de la vârsta de 10 ani, în timp ce mama lui lucra în Indonezia. Femeia suferea de cancer, iar în urmă cu numai o săptămână Obama şi-a întrerupt campania electorală pentru a îşi lua rămas bun de la aceasta în Hawaii.
Marţi, 4 noiembrie, America îşi alege preşedintele, iar Barack Obama poate deveni primul şef de stat de culoare din istoria SUA. Potrivit sondajelor, el este favorit în cursa pentru Casa Albă, fiind mai bine cotat decât contracandidatul său, republicanul John McCain.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama John McCain SUA
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close