Antena 3 CNN Externe Bush, acuzat că îl subminează pe Obama prin aprobarea de legi controversate

Bush, acuzat că îl subminează pe Obama prin aprobarea de legi controversate

Bush, acuzat că îl subminează pe Obama prin aprobarea de legi controversate
16 Dec 2008   •   14:58

Echipa republicană încă în funcţie la Casa Albă se grăbeşte să adopte măsuri radicale a căror schimbare sau eliminare va dura luni şi ce va afecta administraţia lui Obama. După opt ani la Casa Albă, George W. Bush îşi încheie adiministraţia de o manieră foarte agresivă, cu o serie de acte care să îi mulumească pe susţinători şi care să îi revolte pe oponenţi, scrie The Guardian.
Până la părăsirea biroului oval, acesta va fi emis un număr record de aşa numite ?reglementări de miezul nopţii? ce vor sumbina administraţia lui Barack Obama, ce va irosi ani în încercarea de a le anula efectele.
Au fost deja introduse zeci de noi reglementări despre care criticii spună că vor încălca siguranţa muncitorilor, vor duce la poluarea mediului, promovează folosirea armelor sau reduce dreptul la avort. multe susţin interesele marilor industrii, precum cea minieră sau energetică, care l-au susţinut energic pe Bush pe timul madatului său. Astfel, deşi atenţia este concentrată acum pe industria auto, în spatele scenei se adoptă legi fără prea multă zarvă, ce acoperă o arie largă- de la sănătate sau libertăţi civile până la reglementăro privind mediul şi menite a slăbi cadrul ce limitează poluarea sau împiedică practicile dăunătoare.
Aceste iniţiative au proocat deja revolta unor organizaţii, care apreciază că efectele vor fi grave. O lacună legislativă îi permite lui Bush să introducă noi reguli în Codul Reglementărilor Federale, ce au aceeaşi putere ca şi o lege, fără însă a le trece prin Congres. Deşi mulţi preşedinţi folosesc acest tertip, Bush a devenit deja campion.
Astfel, una din legi va permite companiilor miniere să arunce resturile rezultate din activitate în văi sau cursuri de râu. Regula va facilita ?raderea? unui deal sau a unui munte pentru a deschide o mină, iar resturile rezultate vor fi aruncate în vale pentru a o umple sau în râuri.
Altă reglementare va pemrite companiilor energetice să construiască termocentrale pe cărbune mai aproape de parcurile naţionale şi, de asemenea, li se permite să mărească emisiile fără a instala un echipament anti-poluare nou. Alte reglementări se referă la numărul de ore pe care un şofer de camion are voie să le petreacă la volan fără odihnă sau se referă la folosirea armelor în parcuri naţionale, fapt ce pune în pericol animalele aflate pe cale de dispariţie.
De asemenea, susţinătorii drepurilor la avort sunt loviţi de legea ce permite cadrelor medicale să invoce motive religioase sau morale pentru a nu desfăşura anumite proceduri medicale.
Totuşi, Casa Albă neagă că ar sabota viitoarea administraţie, deşi echipa lui Obama va avea nevoie de luni şi ani de proceduri legale pentru a limita sau anula legile în cauză
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Casa Alba George Bush Barack Obama
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close