Antena 3 CNN Externe Bush, Clinton: Ajutorul pentru Haiti nu trebuie politizat

Bush, Clinton: Ajutorul pentru Haiti nu trebuie politizat

Bush, Clinton: Ajutorul pentru Haiti nu trebuie politizat
Sursa foto: haiti
18 Ian 2010   •   23:23

Foştii preşedinţi americani George W. Bush şi Bill Clinton susţin că cutremurul din Haiti oferă şansa să fie lăsată politica deoparte şi să fie ajutaţi oamenii. Bush şi Clinton au apărut duminică la cinci talk show-uri ca parte a efortului lor de a strânge fonduri pentru a ajuta Haiti, care să includă atât acoperirea nevoilor imediate şi efortul de reconstrucţie pe termen lung. Liderul american Barack Obama le-a cerut acestora să conducă această acţiune.

"Aş spune că nu este vremea de concentrare pe politică," declara Bush pentru CBS. ?Există oameni care au..., copii care şi-ai pierdut părinţii. Oamenii se întreabă de unde vor putea bea apă. Există un mare sentiment de disperare. Atenţia mea este de a ajuta oamenii."
Bush declara că nu ştie despre ce vorbesc criticii când susţin că Obama încearcă să câştige puncte politice cu răspunsul la problema din Haiti. Cel mai aprig critic a fost vedeta radio Rush Limbaugh, care a cerut oamenilor să nu doneze şi declara că nu are încredere că banii donaţi pentru Haiti prin site-ul Casei Albe vor merge spre ajutorul umanitar. El sublinia că oamenii contribuie destul prin plătirea taxelor.
De ceealaltă parte, Bill Clinton declara: "Cred că nu ne face niciun bine să pierdem timpul în ceea ce este, în opinia mea, o conversaţie fără rost. Într-un dezastru de asemenea dimensiuni, nu se poate ca guvernul, care are şi alte responsabilităţi precum de securitate naţională şi altele- să facă faţă doar cu bani de la stat."
El preciza la NBC că un dezastru precum cutremurul din Haiti "ne aminteşte de umanitatea noastră comună."
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close