Antena 3 CNN Externe Bush: Creditele sunt ?sângele economiei americane? (VIDEO)

Bush: Creditele sunt ?sângele economiei americane? (VIDEO)

Bush: Creditele sunt ?sângele economiei americane? (VIDEO)
08 Oct 2008   •   00:13

Preşedintele George W Bush a susţinut marţi un discurs pe tema crizei economice, în faţa reprezentanţilor micilor întreprinzători. Este pentru a doua oară în decurs de numai câteva zile când preşedintele american se adresează americanilor pe această temă. Vineri, el a mulţumit Congresului pentru că a aprobat planul de salvare a economiei americane. Liderul de la Casa Albă atrăgea atunci atenţia că de fapt costul va fi mult mai mic decât 700 de miliarde de dolari, sumă avansată iniţial, iar rezultatele nu se vor vedea imediat.
Preşedintele american a arătat faptul că în SUA, creditele sunt ?sângele economiei? şi că a cerut Congresului să elaboreze un pachet de reguli şi măsuri care să îi ajute pe americani să aibă acces din nou la credite, pentru a-şi putea continua afacerile, generând astfel locuri de muncă, dar şi pentru a-şi putea cumpăra bunurile de larg consum de care au nevoie.
De asemenea, Bush a ţinut să menţioneze că cei 700 de miliarde de dolari de la FED nu trebuie percepuţi ca pe un ?premiu? acordat managerilor neperformanţi ai băncilor care au intrat în colaps, ci ca pe o încercare de salvare a economiei americane de la un rău mai mare. Liderul de la Casa Albă le-a spus oamenilor că statul a decis să mărească pragul de garantare a economiilor la 250.000 de dolari.
Discursul de marţi seară vine la numai câteva ore după întâlnirea miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană. Oficialii s-au întâlnit la Luxemburg pentru a veni cu soluţii în vederea calmării crizei financiare din Europa.

Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: George Bush SUA criza economica
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close