Antena 3 CNN Externe Bush, înjurat şi atacat cu un pantof de un jurnalist, la ultima sa vizită în Irak (VIDEO)

Bush, înjurat şi atacat cu un pantof de un jurnalist, la ultima sa vizită în Irak (VIDEO)

Bush, înjurat şi atacat cu un pantof de un jurnalist, la ultima sa vizită în Irak (VIDEO)
15 Dec 2008   •   09:16

Un atac mai degrabă umilitor decât periculos a marcat vizita de adio a preşedintelui George Bush la Bagdad, înainte de încheierea mandatului. La o întâlnire cu presa, Bush a fost ţinta pantofilor unui reporter localnic care a dorit să-şi manifeste ura şi dispreţul faţă de americani. Cu reflexe remarcabile, preşedintele a evitat proiectilele şi a tratat cu umor incidentul.
?Uite un cadou de la irakieni. Este sărutul meu de rămas bun, câine! Iar asta e de la văduvele, orfanii şi oamenii omorâţi din Irak!? a strigat reporterul în momentul în care a aruncat cu pantofii înspre preşedintele american. Loviturile cu pantoful şi calificativul de "câine" sunt cele mai mari insulte în lumea arabă. Bush nu şi-a pierdut însă calmul şi chiar i-a făcut semn, discret, bodyguardului său că totul este în ordine. Ceilalţi agenţi l-au culcat la pământ pe agresor, după ce şi-au revenit din şoc.
?Nu m-am simţit câtuşi de puţin ameninţat. Ziariştii de aici şi-au cerut iertare. Au spus că asta nu reprezintă poporul irakian, dar aşa se întâmplă în societăţile libere, când oamenii încearcă să atragă atenţia asupra lor.? a declarat preşedintele american după incident.
Agresorul lucrează pentru o televiziune independentă din Cairo, iar conducerea postului le-a cerut americanilor să-l elibereze imediat. Bush şi premierul irakian au semnat apoi tratatul care stabileşte condiţiile retragerii tuturor militarilor americani până la sfârşitul anului 2011. Preşedintele american s-a întâlnit apoi cu unii dintre aceşti soldaţi, în faţa cărora a declarat, probabil pentru ultima oară, că decizia de a-l înlătura pe Saddam Hussein a fost corectă.
În convorbirile cu liderii irakieni, Bush a recunoscut că războiul din Irak nu s-a încheiat, dar a adăugat că victoria este aproape.

Antena 3

×
Subiecte în articol: presedintele SUA Irak
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close