Antena 3 CNN Externe Bush: Nu am fost pregătit pentru război(VIDEO)

Bush: Nu am fost pregătit pentru război(VIDEO)

Bush: Nu am fost pregătit pentru război(VIDEO)
02 Dec 2008   •   10:41

Preşedintele american George Bush îşi face bilanţul guvernării, acum că mandatele sale la Casa Albă se apropie la final. El şi-a găsit timp să facă reflecţii pe marginea moştenirii pe care o lasă.
Într-un interviu pentru ABC, a vorbit în termeni deosebiţi de candizi despre realizările sale, dar şi despre dezamăgirile preşedinţiei sale.
Bush aprecia că cel mai mare regret al său pe decursul celor opt ani este lacuna de securitate legată de Irak- informaţiile false despre armele de distrugere în masă ce l-au determinat să îl răstoarne pe Saddam Hussein de la putere în 2003.
El a vorbit şi despre dificultăţile în a conduce ţara pe timp de război, şi a mărturisit că, atunci când a candidat pentru prima dată, nu s-a gândit deloc că va conduce statul pe timp de război. ?Nu am făcut campanie zicând . Cu alte cuvinte nu am anticipat războiul. Pentru preşedinţi- unul dintre lucrurile preşedinţiei moderne ? este că neaşteptatul se va produce?, declara Bush. Bush aprecia că în timpul preşedinţiei sale, a trebuit să ia multe decizii grele. Recent, acestea s-au referit la eforturile de a resuscita economia americană. Întrebat dacă se consideră responsabil în vreun fel pentru situaţia economică, actualul preşedinte a replicat: ?Am fost preşedinte în timpul acestei perioade. Dar cred că atunci când istoria actei perioade va fi scrisă, oamenii vor realiza că multe decizii ce au fost luate pe Wall Street s-au produs pe o perioadă de peste un deceniu, înainte să ajung preşedinte?.
Bush crede că actuala criză econonomică a jucat un rol important în victoria democratului Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Bush a recunoscut că nu s-a gândit niciodată că va ajunge să vadă un preşedinte al SUA afro-american, dar fiica sa Barbara, care se afla cu el, a declarat că ea nu a fost surprinsă de alegerea lui Obama.
Bush a admis că unii oameni au votat cu Obama diin cauza lui, dar şi pentru a respinge republicanii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Bush Casa Alba
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close