Antena 3 CNN Externe Bush: Putem rezolva criza financiară şi chiar asta vom face

Bush: Putem rezolva criza financiară şi chiar asta vom face

Bush: Putem rezolva criza financiară şi chiar asta vom face
10 Oct 2008   •   22:40

Preşedintele american George Bush i-a asigurat pe americani într-un nou discurs pe tema crizei financiare, că guvernul va lua în continuare măsuri pentru stabilizarea inclusiv a pieţelor mondiale. Deşi discursului său a avut drept scop revigorarea pieţelor de capital, activitatea de pe Wall Street a continuat să fie în scădere, după un scurt moment în care indicii trecuseră pe verde.
?În ultimele zile am fost martorii prăbuşirii burselor, lucru determinat de teamă şi nesiguranţă. Aceasta a fost o periodă de turbulenţe pentru americani. Cetăţenii noştri sunt preocupaţi de investiţiile lor şi de bunăstarea lor. Americanii pot fi siguri că guvernul Statelor Unite acţionează şi va continua să o facă pentru a depăşi criza şi a stabiliza pieţele noastre.? a spus preşedintele american.
Oficialul de la Casa Albă a subliniat faptul că SUA colaborează îndeaproape cu partenerii din toată lumea, care sunt de asemenea preocupaţi soluţionarea crizei. Preşedintele american crede că neliniştea sporită cu privire la pieţele financiare instabile nu face decât să înrăutăţească problema.
?Nesiguranţa a dus la anxietate printre cetăţenii noştri. Şi este de înţeles. Dar anxietatea nu poate decât să nască anxietate. Lucru care nu face decât să îngreuneze soluţionarea situaţiei. Guvernul dispune de o strategie şi de mijloacele necesare să redreseze economia noastră. Dragi cetăţeni: putem rezolva criza aceasta şi chiar asta vom face!? a mai adăugat el.
Ministerul american de Finanţe va acţiona rapid pentru introducerea în sectorul financiar a celor 700 miliarde de dolari, plan aprobat săptămâna trecută de legislativul american.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close