Antena 3 CNN Externe Bush s-a curăţat cu soluţie dezinfectantă după ce i-a strâns mâna lui Obama

Bush s-a curăţat cu soluţie dezinfectantă după ce i-a strâns mâna lui Obama

Bush s-a curăţat cu soluţie dezinfectantă după ce i-a strâns mâna lui Obama
10 Noi 2008   •   18:25

Pe măsură ce prima întâlnire post-electorală dintre preşedintele actual al SUA, George Bush şi proaspătul ales, Barack Obama se apropie, întâmplări de la prima lor întrevedere încep să iasă la lumină. Potrivit Fox News, preşedintele Bush a folosit, atunci, o soluţie dezinfectantă, imediat după ce i-a strâns mâna lui Obama.
În urmă cu patru ani, Obama, împreună cu alţi membri proaspăt aleşi în Senat, au fost invitaţi la Casa Albă pentru a lua micul dejun cu preşedintele.
"Obama!", a exclamat Bush, potrivit celui de-al doilea volum de memorii al lui Barack Obama, intitulat "Îndrăzneala de a spera" ("The Audacity of Hope"). "Vino aici să o cunoşti pe Laura (n.r. - soţia preşedintelui). Laura, ţi-l aminteşti pe Obama. L-am văzut la televizor în noaptea alegerilor. Frumoasă familie. Iar soţia ta, o doamnă impresionantă", a continuat Bush.
Cei doi şi-au strâns, apoi, mâinile, iar Bush s-a întors către un adjunct al său, "care i-a turnat multă soluţie dezinfectantă pe mâini". Obama susţine că Bush i-ar fi oferit şi acestuia soluţia, menţionând în cartea sa că, în ideea de a nu fi neigienic, a luat şi el un strop.
După incident, Obama a fost luat deoparte de Bush, care i-a spus: "Sper că nu te superi că îţi dau un sfat. (...) Te aşteaptă un viitor strălucit. (...) Când ai parte de multă atenţie, cum este cazul tău, oamenii încep să te vâneze. (...) Toată lumea aşteaptă să greşeşti, înţelegi ce vreau să spun? Aşa că ai grijă de tine".
În momentul în care, în timpul unui interviu, un jurnalist i-a citit aceste pasaje lui Bush, acesta a reacţionat indignat: "Credeam că sunt amabil. Iar la final el cu ideea asta a rămas?", adăugând încruntat: "Nu mă cunoaşte prea bine".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama George Bush
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close