Antena 3 CNN Externe Cabinetul de avocatură implicat în scandalul Panama Papers dă în judecată Netflix pentru defăimare. Lansarea filmului „The Laundromat”, în pericol

Cabinetul de avocatură implicat în scandalul Panama Papers dă în judecată Netflix pentru defăimare. Lansarea filmului „The Laundromat”, în pericol

Cabinetul de avocatură implicat în scandalul Panama Papers dă în judecată Netflix pentru defăimare. Lansarea filmului „The Laundromat”, în pericol
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
17 Oct 2019   •   15:15

Cabinetul panamez de avocatură Mossack Fonseca, care s-a aflat în centrul unui imens scandal de evaziune fiscală dezvăluit de „Panama Papers”, dă în judecată Netflix pentru defăimare şi cer ca filmul „The Laundromat” să nu fie lansat vineri, scrie The Independent.

În documentele depuse în instanță, pe 13 octombrie, partenerii cabinetului de avocatură, Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca, spun că filmul „The Laundromat”, în care ei sunt interpretaţi de Gary Oldman şi Antonio Banderas, îi portretizează drept „avocaţi nemiloşi şi nepăsători, implicaţi în spălare de bani, evaziune, mită şi/ sau comportament infracţional”.

Mai mult, susțin ei, informațiile dezvăluite în film interferează cu dreptul lor la un proces corect în SUA, unde sunt anchetaţi de FBI.

Netflix nu a comentat încă informația.

Mossack Fonseca a fost închisă în martie 2018, după doi ani de la izbucnirea scandalului Panama Papers. Pe lângă cei doi, au fost puşi sub acuzare alţi patru bărbaţi asociaţi firmei.

Mai multe instituţii media au folosit documentele Mossack Fonseca pentru a expune afacerile şi conturile offshore ale elitelor politice din Franţa, Pakistan şi Arabia Saudită, precum şi ale unor staruri de film şi din sport. Baza de date Panama Papers conţine informaţii despre mai mult de 200.000 de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile reprezintă un amalgam de e-mailuri, copii după paşapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

 

×
Subiecte în articol: Panama Papers Netflix
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close