Antena 3 CNN Externe Cadavrele civililor din Mariupol, aruncate de ruși într-o groapă de gunoi | Imagini cu impact emoțional și detalii înspăimântătoare dezvăluite de un oficial local

Cadavrele civililor din Mariupol, aruncate de ruși într-o groapă de gunoi | Imagini cu impact emoțional și detalii înspăimântătoare dezvăluite de un oficial local

Trupele ruse au transformat un supermarket din Mariupol într-o groapă de gunoi în care au aruncat cadavre umane.

Cadavrele civililor din Mariupol, aruncate de ruși într-o groapă de gunoi | Imagini cu impact emoțional și detalii înspăimântătoare dezvăluite de un oficial local
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2022   •   13:34

Aici au fost aruncate trupurile care au fost scoase de ape din morminte, atunci când noile autorități pro-ruse din Mariupol au încercat să restabilească alimentarea cu apă a orașului, declară Petro Andriuşcenko, consilier al primarului ucrainean din Mariupol, citat de agenția de presă Unian.

Andriușcenko a arătat că tentativa de repunere în funcțiune a rețele de apă a provocat inundații masive, din cauza distrugerilor cauzate de bombardamente.

"Noi descoperiri groaznice. În incinta supermarketului 'Şiri Kum' de pe bulevardul Libertății, rușii au făcut un fel de groapă de gunoi pentru trupurile neînsuflețite. La modul propriu. Aruncă aici trupurile ca la groapa de gunoi", susține responsabilul ucrainean într-o postare pe Telegram, al cărei conținut a fost distribuit și pe alte rețele sociale.

Atenție, link-ul următor duce către postarea originală care conține o imagine cu impact emoțional!

Consilierul mai spune că situația denotă "o lipsă catastrofală de personal pentru înhumări și faptul că nici măcar morgile improvizate nu mai au capacitatea de a primi un număr atât de mare de cadavre".

Oficial ucrainean: "Pericol de epidemie în orașul capturat de ruși după trei luni de lupte"

La Moscova, autoritățile au pornit o campanie de recrutare de medici legiști pentru a-i trimite la Mariupol, susține Petro Andriuşcenko, avertizând asupra "lipsei de umanitate a invadatorilor" și a pericolului de declanșare a unor epidemii.

Riscul apariției unor focare de infecții în orașul de la Marea Azov, între care dizenteria și ciuma, a fost subliniat și de primarul ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko.

Oraș-port cu importanță strategică în sud-estul Ucrainei, Mariupol asigură un coridor terestru între regiunile Doneţk şi Lugansk şi peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Localitatea a fost sub asediu şi bombardamente din primele zile ale invaziei ruse, declanșată la 24 februarie și este distrus în proporție de aproape sută la sută.

Potrivit părții ucrainene, peste 20.000 de localnici au fost uciși la Mariupol în urma agresiunii pe scară largă a Rusiei, oamenii fiind în cea mai mare parte înhumați în gropi comune, conform agenției Unian.

Foto principală: clădiri distruse în Mariupol, în urma luptelor

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close