Antena 3 CNN Externe Cadavrul mumificat al unei femei cu schizofrenie, găsit după trei ani în locuinţa sa. Biletul de adio lăsat de Laura: "Am nevoie de ajutor"

Cadavrul mumificat al unei femei cu schizofrenie, găsit după trei ani în locuinţa sa. Biletul de adio lăsat de Laura: "Am nevoie de ajutor"

O femeie grav bolnavă psihic a zăcut moartă în apartamentul ei din Surrey timp de mai bine de trei ani. 

Cadavrul mumificat al unei femei cu schizofrenie, găsit după trei ani în locuinţa sa. Biletul de adio lăsat de Laura: "Am nevoie de ajutor"
Cadavrul unei femei cu boli psihice, găsit după trei ani în locuinţa sa, de familie. Biletul de adio lăsat de Laura: "Am nevoie de ajutor"
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2023   •   10:58

Laura Winham, în vârstă de 38 de ani, suferea de boli psihice grave și a fost "abandonată" de NHS și de serviciile sociale, susține familia.

O femeie grav bolnavă psihic, al cărei cadavru a zăcut în casa ei timp de mai bine de trei ani, a fost efectiv "abandonată și lăsată să moară" de către serviciile sociale și NHS, care au ratat în repetate rânduri șanse de a o salva, afirmă familia ei.

Laura Winham, în vârstă de 38 de ani, suferea de schizofrenie, se chinuia să aibă grijă de ea însăși și se înstrăinase de familia sa. 

Ea a fost găsită într-o "stare mumificată, aproape scheletică" în apartamentul ei de locuințe sociale din Woking, Surrey, de către poliție și rude în mai 2021, relatează The Guardian.

Familia ei a declarat că serviciile de asistență socială și de îngrijire nu numai că nu au acționat în urma unor semne clare de deteriorare a sănătății lui Winham în lunile și anii dinaintea morții sale, dar au neglijat ulterior verificările de rutină care ar fi dus la descoperirea corpului ei.

Sora femeii: "Toți care au fost în contact cu Laura s-au șters pe mâini. A fost abandonată și lăsată să moară"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe parcursul celor trei ani și jumătate în care corpul ei a zăcut nestingherit, nu s-a încercat stabilirea stării ei, în ciuda faptului că i-au fost oprite prestațiile de invaliditate și i-a fost tăiat gazul, iar ea nu a răspuns în mod repetat la scrisori, apeluri telefonice și mesaje și nici la ușă.

Sora ei, Nicky, a acuzat serviciile de asistență socială și serviciile de sănătate mintală că "au închis ochii" la multiplele semnale privind situația ei gravă. 

"Toți cei care au fost în contact cu Laura și care aveau o datorie față de ea la un moment dat pur și simplu s-au șters pe mâini și au uitat de ea. A fost abandonată și lăsată să moară", a spus ea.

Familia a vorbit înainte de o audiere de pre-investigație privind moartea lui Winham, care urmează să aibă loc luni, 30 ianuarie, despre care familia susține că ar trebui să examineze dacă diferitele servicii de îngrijire și asistență socială au acționat în mod corespunzător și cum a ajuns Laura să se "piardă în sistem".

Familia ei a descris modul în care Winham a depășit handicapul fizic, surditatea, problemele cardiace și problemele de sănătate mintală ale adolescenței pentru a avea rezultate bune la școală și a absolvit universitatea. Familia sa a spus că era sociabilă și avea prieteni, până când sănătatea sa mintală a luat o întorsătură drastică spre rău.

Se crede că Laura Winham a murit în noiembrie 2017

În 2006, a fost internată pentru o perioadă de timp în temeiul Legii privind sănătatea mintală, dar ulterior a devenit din ce în ce mai haotică, auzind voci și având halucinații care, potrivit familiei, au determinat-o să îi respingă în mod agresiv. În anii următori, familia s-a îndepărtat aproape complet de ea.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofițerii de poliție care au vizitat apartamentul în legătură cu o problemă minoră au raportat îngrijorări serviciilor sociale cu privire la neglijarea evidentă a autogospodăriei sale, la lipsa hranei din apartament și la faptul că părea să nu știe că are acces la serviciile locale de îngrijire.

În ciuda faptului că poliția a fost informată de faptul că telefonul lui Winham nu funcționa, echipele de asistență socială pentru adulți au încercat să o sune. Ulterior, acestea i-au scris detalii despre băncile locale de alimente și despre datele de contact ale organizațiilor de sprijin.

Cazul a fost închis după două săptămâni, fără a se face nicio verificare.

Familia lui Winham crede că agențiile au ratat cel puțin două ocazii anterioare de a interveni.

În 2016, Departamentul pentru Muncă și Pensii i-a scris de mai multe ori pentru a o avertiza că indemnizația pentru persoanele cu handicap se încheia și că va trebui să depună o nouă cerere pentru plata pentru independență personală, care o înlocuiește. Când aceasta nu a răspuns sau nu a depus o nouă cerere, i-au tăiat prestațiile fără a efectua verificări privind bunăstarea.

Familia a găsit-o moartă pe Laura când a fost la ea să o anunţe că îi murise tatăl

În 2014, un membru al personalului unei asociații de locuințe a îndrumat-o pe Winham către serviciile de sănătate mintală ale comunității locale, raportând că aceasta părea să aibă "probleme de sănătate mintală netratate", era foarte slabă, spunea că nu are prieteni și credea că este urmărită de oameni. Aparent, sesizarea nu a dus la acțiuni semnificative.

Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o pentru a o informa că tatăl ei murise. 

Aceștia au chemat poliția după ce fratele ei, Roy, aruncând "o ultimă privire" prin cutia poștală a apartamentului ei, a văzut ceea ce credea că este un picior care ieșea de sub o pătură.

Poliția a forțat intrarea și a găsit un teanc de scrisori nedeschise, precum și scrisori deschise care conțineau facturi. Semnele făcute pe calendarul ei se opriseră în noiembrie 2017, la scurt timp după ce scrisese pe el "Am nevoie de ajutor". Ea a fost identificată după fișa dentară.

×
Subiecte în articol: moarta femeie moarta Laura Winham
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close