Antena 3 CNN Externe Cadou pentru jocurile de noroc. Admistraţia Obama susţine legalizarea jocurilor on-line

Cadou pentru jocurile de noroc. Admistraţia Obama susţine legalizarea jocurilor on-line

Cadou pentru jocurile de noroc. Admistraţia Obama susţine legalizarea jocurilor on-line
Sursa foto: Foto: thoughtsmash.com
de N.B.    |    26 Dec 2011   •   17:12

Administraţi Obama a pus bazele legalizării pokerului on-line şi a altor forme de jocuri de noroc pe Internet, schimbare de politică ce ar putea aduce miliarde de dolari la buget prin taxarea acestei industii în continuă creştere, relatează Reuters.

Departamentul de Justiţie a făcut publică o decizie datată în septembrie prin care elimină incriminarea civilă şi penală a operatorilor site-urilor de poker şi alte jocuri de noroc.

Până în prezent toate jocurile de noroc online, indiferent de formă, erau considerate ilegale în SUA, în baza unei legi din 1961 care interzicea pariurile prin intermediul telecomunicaţiilor care depăşeau graniţele statelor federale sau cele internaţionale.

Noua interpretare dată de Departamentul de Justiţie se referă doar la cazul pariurilor sportive, vânzarea de bilete de loterie pe Internet fiind în continuare interzisă.

Multe dintre cele 50 de state americane ar putea fi interesate de înfiinţarea de loterii online pentru a creşte veniturile fiscale şi a compensa impactul măsurilor de reducere a deficitului bugetului federal.

Industria mondială a jocurilor de noroc online a crescut anul trecut cu 12%, la 30 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă Global Betting and Gaming Consultancy, cu sediul în Isle of Man, unde aceste activităţi sunt legale.

×
Subiecte în articol: pariuri poker internet Barack Obama
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close