Antena 3 CNN Externe Cadourile năstrușnice pe care le primesc angajații regelui Charles de Crăciun

Cadourile năstrușnice pe care le primesc angajații regelui Charles de Crăciun

Regele Charles are un simț deosebit al umorului când vine vorba de cadourile de Crăciun pe care le face staff-ului său. Grant Harrold, fostul lui majordom, a dezvăluit câteva dintre darurile neobișnuite pe care le-a primit de-a lungul anilor el și ceilalți angajați.

Cadourile năstrușnice pe care le primesc angajații regelui Charles de Crăciun
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   18:04

De obicei, cadourile pe care le primesc staff-ul suveranului și apropiații costă nu mai puțin de 30.000 de lire sterline, dar vorbim de peste 600 de angajați, așadar este vorba despre daruri simbolice.

În general, aceștia sunt invitați la Buckingham, cu două săptămâni înainte de Crăciun, unde primesc personal darurile din partea monarhului.

De obicei, Elisabeta a II-a își cadorisea angajații cu vouchere pentru cărți sau piese din porțelan cumpărate de la gift shop-ul palatului, dar în cei mai mulți ani Regina le-a dăruit angajaților și câte o budincă de Crăciun, frumos ambalată.

După cum mărturisește Grant Harrold, care a lucrat ca majordom pentru Charles timp de șapte ani, Regele obișnuia să le lase angajaților cadouri amuzante în dulapuri. Cel puțin așa făcea pe când locuia la reședința din Gloucestershire.

”Aveam toți dulăpioare, iar în dimineața de Crăciun, găseam în ele lucruri amuzante. Odată a lăsat o conservă de somon. Într-un an, am primit o râșniță de sare și piper, înfășurată într-o panglică. Cred că le primea de undeva și decidea să le împartă cu noi. Spun că sunt bizare, fiindcă nu te aștepți să primești așa ceva. Sunt amuzante, fiindcă există această latură practică. Nu se aruncă nimic, sunt utile”, a povestit Harrold pentru Mirror.

Regele Charles, generos cu angajații săi

Pe de altă parte, fostul majordom a recunoscut că, altfel, Charles era generos și le făcea cadouri drăguțe angajaților săi precum pahare de whisky, ceșcuțe de ceai și farfurioare.

Acum însă, de când a devenit Rege, Charles are mult mai mulți angajați în staff, așadar probabil nu se va mai putea ocupa singur de alegerea cadourilor.

După cum povestea tot Harrold, Charles obișnuia să le trimită angajaților săi felicitări semnate personal inclusiv de către cei doi fii ai săi, Prinții Harry și William.

”De Crăciun, primim întotdeauna celebra felicitare de Crăciun. Înainte de a se căsători cu Camilla, acum Regină, îmi amintesc că expedia felicitările de Crăciun din partea sa, a lui William și a lui Harry, iar asta era întotdeauna ceva foarte special”, a mai spus fostul majordom.

Ce cadouri își fac între ei membrii familiei regale de Crăciun

Nu numai angajații familiei regale primesc cadouri năstrușnice în timpul sărbătorilor. Prințul Harry a dezvăluit în cartea lui, "Spare"/"Rezerva", că rudele sale au aceeași tradiție și când vine vorba de darurile pe care și le fac reciproc.

Acesta și-a amintit că prințesa Margaret i-a oferit, la un moment dat, un pix înfășurat într-un mic pește de cauciuc, și că soția lui, Meghan Markle, i-a dat, în 2020, un ornament de brad care o înfățișa pe regina Elisabeta a II-a.

×
Subiecte în articol: Regele Charles cadouri de Craciun
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close