Antena 3 CNN Externe Cafeaua reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson, ciroză hepatică sau de cancer de colon

Cafeaua reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson, ciroză hepatică sau de cancer de colon

Cafeaua reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson, ciroză hepatică sau de cancer de colon
25 Ian 2011   •   23:32

Cercetatorii au descoperit care este substanţa care poate reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson, ciroză hepatică sau de cancerul de colon. Un remediu care, pe lângă toate acestea, îţi poate trata durerile de cap, te binedispune, te ajută să slăbeşti şi îţi protejează dinţii împotriva cariilor. Nu e vreo substanţă secretă, ci o băutură pe care mulţi dintre noi o consumăm cu plăcere în fiecare zi: cafeaua.

Da, consumul de cafea este un obicei alimentar cât se poate de sănătos, potrivit studiilor. Date concrete dovedesc acest lucru.

 


Timp de 18 ani cercetătorii de la Harvard au analizat evoluaţia stării de sănătate a 126.000 de persoane şi au ajuns la concluzia că băutorii de cafea prezintă un risc mai redus, cu 28 până la 35 de pocente, de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2. Mai mult decât atât, o doză moderată de cafea poate scoate un pacient dintr-o criză acută de astm, atunci când nu are medicaţia la îndemână, calmeaza durerile de cap, îmbunătăţeşte performanţele atletice, ajută la menţinerea greutăţii şi previne apariţia cariilor dentare.

Şi dacă nu sunteţi încă siguri că este bine să vă apucaţi de băut cafea, mai există câteva date care vă vor convinge. Pentru cei care consumă în mod constant cafea, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson sau ciroză hepatică scade cu 80%, cel de a face pietre la rinichi scade cu 50 %, iar riscul de a se îmbolnăvi de cancer la colon este mai mic cu 25 de procente.

×
Subiecte în articol: cafea studiu diabet
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close