Antena 3 CNN Externe Cafeneaua Lindt din Sydney s-a redeschis după peste trei luni de la luarea de ostatici

Cafeneaua Lindt din Sydney s-a redeschis după peste trei luni de la luarea de ostatici

Cafeneaua Lindt din Sydney s-a redeschis după peste trei luni de la luarea de ostatici
20 Mar 2015   •   23:54

Cafeneaua Lindt din Sydney, scena unui luări de ostatici, s-a redeschis, vineri, după peste trei luni de la tragedie, care a determinat autorităţile australiene să înăsprească criteriile privind imigrarea şi să revizuiască legislaţia privind combaterea terorismului, relatează Reuters.

Două plăci comemorative au fost dezvelite în memoria administratorului cafenelei Tori Johnson, în vârstă de 34 de ani, şi avocatei Katrina Dawson, în vârstă de 38 de ani, împuşcaţi mortal pe 16 decembrie, în cursul intervenţiei forţelor de ordine după 16 ore de asediu.

Un islamist de origine iraniană, Man Haron Monis, a sechestrat, la 15 decembrie, 17 angajaţi şi clienţi ai Lindt Chocolate Cafe.

Autorul luării de ostatici, care a jurat credinţă grupării Stat Islamic, a fost ucis de asemenea în urma intervenţiei forţelor de ordine. Alte patru persoane au fost rănite.

"Există un puternic sentiment de prietenie care ne arată că putem trece prin această încercare împreună, suntem mai puternici împreună", a declarat, în cadrul unei ceremonii cu ocazia redeschiderii, Joel Herat, un angajat care s-a numărat printre ostaticii reţinuţi de Man Haron Monis.

Zeci de locuitori din Sydney au adus flori în fa?a cafenelei înainte de redeschidere, aceste scene amintind de zilele de după asediu, când mii de persoane au depus un munte de flori la locul dramei pentru a-şi manifesta durerea şi emoţia.

×
Subiecte în articol: luare de ostatici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close