Antena 3 CNN Externe Câine din rasa Atika, salvat după ce a escaladat cel mai înalt munte din Anglia | "A fost o bucurie să car o astfel de victimă"

Câine din rasa Atika, salvat după ce a escaladat cel mai înalt munte din Anglia | "A fost o bucurie să car o astfel de victimă"

Un câine din rasa Atika, a fost salvat de salvamontiștii şi voluntarii locali după ce a escaladat Scafell Pike, cel mai înalt munte din Anglia. Apelul a fost dat de stăpânii săi.

Câine din rasa Atika, salvat după ce a escaladat cel mai înalt munte din Anglia | "A fost o bucurie să car o astfel de victimă"
Sursa foto: Facebook Keswick Mountain Rescue Team
de Claudia Popovici    |    15 Mai 2023   •   20:10

Câinele din rasa Atika a participat la o călătorie indedită alături de stăpânii săi pe Scafell Pike, cel mai înalt munte din Anglia.

Ajunşi la final, câinele epuizat şi puţin rănit a refuzat să mai coboare, moment în care stăpânii săi au cerut ajutorul salvamontiștilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La faţa locului a ajuns un echipaj de salvamontiști şi voluntari locali, care după ce au liniștit patrupedul l-au pus pe o sanie și l-au coborât de pe munte în siguranță, relatează The Guardian, citat de observatornews.ro

Citeşte şi: Cel mai bătrân câine din lume a împlinit 31 de ani. Bobi fusese condamnat la moarte când s-a născut

Momente din misiunea de salvare au fost postate pe internet spre admirația internauţilor care au lăudat curajul patrupedului. 

„În ciuda faptului că era un câine destul de mare, de 33 de kg, a fost o bucurie să car o astfel de victimă relativ ușoară. A rămas calm și vesel pe tot parcursul”, a spus un purtător de cuvânt al echipei de salvare. 

×
Subiecte în articol: caine Atika Shubert calatorie munte Anglia
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close