Antena 3 CNN Externe Cairo. Incidente violente din timpul procesului fostului ministru de Interne

Cairo. Incidente violente din timpul procesului fostului ministru de Interne

Cairo. Incidente violente din timpul procesului fostului ministru de Interne
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Iun 2011   •   19:09

Sute de cetăţeni egipteni au atacat cu pietre forţele de ordine din faţa tribunalului unde este judecat fostul ministru de Interne, Habib el-Adli. Aceştia sunt revoltaţi de ritmul lent de desfăşurare a procesului, informează Mediafax.

Protestatarii au aruncat pietre către poliţiştii care asigură paza tribunalului unde are loc procesul politicianului, acuzat pentru uciderea protestatarilor în timpul revoltei pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Judecătorii au amânat procesul pentru data de 25 iulie, în aşteptarea unei decizii a Curţii de Apel în privinţa unei cereri de recuzare a judecătorilor.

Mai mult decât atât, în luna mai, audierile au fost amânate după o serie de incidente între avocaţi, familiile victimelor şi forţele de ordine.

Fostul ministru de Interne al Egiptului, Habib el-Adli este unul dintre cei mai influenţi demnitari ai fostului regim de la Cairo. Şase dintre colaboratorii săi sunt acuzaţi că au ordonat deschiderea focului asupra manifestanţilor în timpul revoltelor populare împotriva lui Mubarak.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close