Antena 3 CNN Externe Călăii de la Statul Islamic au executat doi ostatici. Imaginile de la execuţie, postate în revista de casă a ISIS

Călăii de la Statul Islamic au executat doi ostatici. Imaginile de la execuţie, postate în revista de casă a ISIS

Călăii de la Statul Islamic au executat doi ostatici. Imaginile de la execuţie, postate în revista de casă a ISIS
Sursa foto: Foto:en.alalam.ir
18 Noi 2015   •   20:10

Gruparea Statul Islamic (SI) a anunțat că a executat doi ostatici - un chinez și un norvegian, la două luni după ce a cerut o răscumpărare pentru eliberarea lor, conform ultimei ediții a revistei de propagandă a organizației jihadiste, publicată miercuri pe internet, transmite AFP.

În ediția sa cu numărul 12, revista Dabiq publică fotografiile cu cadavrele a doi presupuși ostatici cu fețele însângerate, cu o mare bandă galbenă pe care se poate citi: "Executați după ce au fost abandonați de națiunile și organizațiile necredincioase".

Sub titlul 'Soarta a doi prizonieri', publicația arată un montaj cu imaginea a doi bărbați legați la ochi și apoi cu capetele însângerate, vizibil omorâți de gloanțe.

La 10 septembrie, SI a anunțat pentru prima dată că are doi ostatici, fără a preciza când și cum au fost răpiți aceștia.

Pe două pagini din revista Dabiq, gruparea jihadistă s-a adresat oricărei persoane "care ar dori să plătească o răscumpărare pentru eliberarea și transferul" a doi bărbați "de vânzare", publicându-le fotografia.

Norvegia a confirmat atunci răpirea unui cetățean al său, Ole-Johan Grimsgaard-Ofstad, la scurt timp după ce acesta a ajuns în Siria la sfârșitul lunii ianuarie 2015, însă a exclus plata unei recompense.

În vârstă de 48 de ani, norvegianul, afiliat Universității de Științe și Tehnologie din Trondheim (vest), a anunțat la 24 ianuarie pe Facebook că a ajuns la Idleb (nord-vestul Siriei). Nu se cunosc motivele prezenței sale acolo.

China a recunoscut la rândul său că unul dintre cetățenii săi a ajuns probabil în mâinile SI. Ostaticul chinez a fost prezentat de SI ca fiind Fan Jinghui, un consultant de 50 de ani.


Foto: Twitter
Gruparea jihadistă ultraradicală acționează în special în Siria și Irak, proclamând un 'califat' în largi părți de teritoriu cucerite în cele două țări, unde și-au înmulțit atrocitățile, cum ar fi răpiri, violuri, crime sau decapitări.

SI, care folosește imaginile cu actele sale de violență ca element de propagandă, a difuzat în trecut înregistrări video în care se văd decapitări de ostatici, în special occidentali, atent puse în scenă de călăi.

 

×
Subiecte în articol: statul islamic teroristi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close