Antena 3 CNN Externe Calculatorul folosit în tentativa de vânzare a dosarului lui Schumacher, reperat în Elveţia

Calculatorul folosit în tentativa de vânzare a dosarului lui Schumacher, reperat în Elveţia

Calculatorul folosit în tentativa de vânzare a dosarului lui Schumacher, reperat în Elveţia
Sursa foto: Foto:express.co.uk
07 Iul 2014   •   16:12
Adresa IP folosită de persoana care a furat raportul medical referitor la fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost localizată la o companie din Elveţia, informează AFP.

Potrivit cotidianului Dauphine Libere, firma respectivă, cu sediul în cantonul Zurich, a fost contactată în zilele dinaintea transferului lui Schumacher de la Grenoble la Lausanne, pentru a se analiza posibilitatea transportării fostului pilot cu un elicopter închiriat de la această societate.

Conform procedurilor, o versiune a raportului medical a fost transmisă unui medic care colaborează cu firma elveţiană şi însărcinat cu adaptarea echipamentelor medicale din elicopter în funcţie de situaţia pacientului. În cele din urmă, s-a renunţat la varianta transportării lui Schumacher cu elicopterul, iar germanul a fost dus la Lausanne cu o ambulanţă. "Aceste elemente nu semnifică însă că medicul este cel care a încercat să negocieze vânzarea dosarului. Ar putea fi vorba şi de unul dintre apropiaţii săi sau de angajaţi ai firmei ce închiriază elicoptere", menţionează ledauphine.com.

Septuplul campion mondial de Formula 1 a fost spitalizat timp de peste cinci luni la Grenoble, după un grav accident de schi, suferit în decembrie 2013, la Meribel. Germanul a fost transferat de la Grenoble la Lausanne în data de 16 iunie.

Parchetul din Grenoble a precizat că ancheta în acest caz a fost preluată de autorităţile elveţiene. Numele firmei de elicoptere nu a fost precizat.

O anchetă este în desfăşurare în Franţa, Elveţia şi Germania pentru identificarea persoanei care a furat raportul de 11 sau 12 pagini, în care se sintetizează situaţia lui Schumacher.

O persoană care s-a prezentat drept "Kagemusha" (n.r. - numele unui film al lui Akira Kurosawa) a contactat mai mulţi jurnalişti francezi, elveţieni şi germani pentru a încerca să le vândă raportul medical al lui Schumacher în schimbul a 60.000 de franci elveţieni (aproximativ 50.000 de euro). Pentru a demonstra că se află în posesia documentului, "Kagemusha" a furnizat o parte din raportul medical.

Contactat de vânzător, cotidianul german Bild a dat publicităţii acest caz. Jurnaliştii de la Bild au anunţat-o pe reprezentanta lui Schumacher, Sabine Kehm, că au fost abordaţi de "Kagemusha"şi i-au transmis documentele primite de la acesta.

Spitalul a luat măsuri stricte pentru protejarea dosarului fostului pilot, interzicând personalului să îl consulte prin reţeaua internă de calculatoare. Versiunea pe hârtie a dosarului a fost înregistrată sub diverse pseudonime, între care şi "Jeremy Martin".

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close