Antena 3 CNN Externe Calderon, la finalul G20: Statele din zona euro, în favoarea unei uniuni bancare

Calderon, la finalul G20: Statele din zona euro, în favoarea unei uniuni bancare

Calderon, la finalul G20: Statele din zona euro, în favoarea unei uniuni bancare
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
20 Iun 2012   •   08:44

Statele care fac parte din zona euro, prezente la summitul G20 de la Los Cabos, în Mexic, s-au angajat să lucreze în favoarea unei uniuni bancare, a declarat marţi preşedintele mexican Felipe Calderon, care asigură preşedinţia acestui grup de state dezvoltate şi în curs de dezvoltare, informează AFP.
   
"Susţinem intenţia de a formula măsuri concrete în vederea unei arhitecturi financiare mai bine integrată care să înglobeze supervizarea, rezoluţia falimentelor bancare şi recapitalizarea băcilor, precum şi garantarea depozitelor", a declarat Calderon citind comunicatul final al summitului.
   
Aceasta este considerat un pas concret înainte de către statele membre, în momentul în care sănătatea băncilor europene îngrijorează restul lumii la fel de mult ca şi starea finanţelor publice.
   
Mai mulţi lideri ai G20 au declarat deja că principiul unei uniuni bancare europene a fost abordat în discuţiile celui de-al şaptelea summit G20.

"Am discutat de asemenea coordonatele pentru a avea aceleaşi norme pentru asigurarea depozitelor şi restructurarea băncilor", a declarat cancelarul german Angela Merkel.
   
Berlinul era mai degrabă sceptic atunci când a apărut acest concept. Conform preşedintelui Uniunii Europene Herman Van Rompuy, europenii vor discuta la Consiliul European de la 28 şi 29 iunie la Bruxelles.
   
Statele Unite apreciază proiectul, care este conform acestora "un complement necesar pentru uniunea monetară".

×
Subiecte în articol: summit G20 zona euro
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close