Antena 3 CNN Externe California interzice televizoarele mari consumatoare de curent

California interzice televizoarele mari consumatoare de curent

California interzice televizoarele mari consumatoare de curent
Sursa foto: televizor
19 Noi 2009   •   09:01

Televizoarele mari consumatoare de curent vor fi interzise la vânzare în California după ce a fost adoptat un act prin care se reduse cererea de electricitate. Prin vot în unanimitate, Comisia pentru Energie a Californiei cere ca toate televizoarele noi de până la 58 de inci să fie mai eficiente energetic, începând cu 2011. Cerinţa va fi şi mai strictă în 2013, cu doar un sfert din actualele TV respectând acest standard.
Comisia a estimat că televizoarele sunt vinovat de 10 procente din consumul de electricitate casnic. Preocuparea este că cererea de energie va creşte cu opt procente pe an, deoarece consumatorii cumpără televizoare mai mari şi le urmăresc mai mult.
Grupurile ecologiste au salutat iniţiativa şi au calculat că măsurile vor reduce facturile la electricitate cu un miliard de dolari pe an.
Ca exemplu, toate televizoarele noi de 42-inch trebuie să folosească mai puţin de 183 watt până în 2011 şi mai puţin de 116 watt începând cu 2013.
Un LCD actual de această dimensiune consumă circa 232 watt.
Oricum deja unele aparate respectă standardele - peste 1050 modele pe cele din 2011, iar 300 de modele deja sunt sub cerinţele pentru 2013.
Fiecare televizor mai eficient va aduce o economie de 30 de dolari pe an pentru fiecare casă. Iar dacă toate cele 35 milioane de televizoare din California ar fi înlocuite, ar rezulta o economie de 8,1 miliarde dolari pe 10 ani.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: televizoare california
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close