Antena 3 CNN Externe California. Peste 1000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor

California. Peste 1000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor

California. Peste 1000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor
28 Mai 2013   •   14:33

Peste 1000 de persoane au fost evacuate de către autorităţile din California, din cauza puternicelor incendii de vegetaţie din zonă.

Focul, care a izbucnit în Parcul Naţional Los Padres, din Santa Barbara, a cuprins deja o suprafaţă de circa 400 de hectare. În eforturile de stingere a incendiului sunt implicate patru avioane speciale şi două elicoptere cisternă, dar şi 15 echipaje de pompieri, care se luptă cu flăcările la sol.

Deocamdată, nu sunt furnizate informaţii referitoare la eventuale victime sau pagube materiale. Conform unui anunţ remis de serviciul de pompieri, persoanele evacuate se vor putea întoarce la locuinţele lor pe parcursul a 24 de ore, după anihilarea oricărei surse de foc.
"Ne luptăm cu focul extrem de violent, care este întreţinut de vântul care suflă cu putere. Din cauza rafalelor puternice, operaţiunile de stingere a focului cu sprijin aerian se desfăşoară cu dificultate", spune şeful brigăzii de pompieri din Santa Barbara, Căpitanul David Sadecki, citat de Reuters.

×
Subiecte în articol: pompieri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close