Antena 3 CNN Externe Calul troian, înfipt în inima Europei! Extremiştii din SIIL se deghizează în refugiaţi şi pun la cale atacuri teroriste în Occident

Calul troian, înfipt în inima Europei! Extremiştii din SIIL se deghizează în refugiaţi şi pun la cale atacuri teroriste în Occident

Calul troian, înfipt în inima Europei! Extremiştii din SIIL se deghizează în refugiaţi şi pun la cale atacuri teroriste în Occident
06 Oct 2014   •   13:46

Militanţii Statului Islamic (SI) intenţionează să infiltreze în ţările occidentale agenţi operativi, deghizaţi în refugiaţi care fug din calea conflictelor sângeroase, se arată într-un raport al agenţiilor de spionaj americane, care au decodificat comunicaţiile dintre liderii aşa-zisului Califat.

Potrivit aceloraşi surse, jihadiştii se tem să folosească pentru deplasare căile aeriene, din cauza regulilor de securitate extrem de stricte, dar în schimb se vor concentra pe rutele terestre şi maritime, transmite Bild Am Sonntag.

Ascunşi sub statutul de refugiaţi din Siria, elementele operative ale SI (fost SIIL-Statul Islamic Irakian şi Levant) vor trece frontiera terestră prin Turcia. Apoi vor folosi paşapoarte false pentru a pătrunde în ţările din Europa, unde vor organiza atacuri teroriste.

"În haosul creat la graniţa dintre Siria şi Turcia, pe fondul valului tot mai mare de refugiaţi, este aproape imposibil de identificat teroriştii din Statul Islamic", notează ziarul german.


Sute de refugiaţi trec zilnic această frontieră turco-siriană, iar militanţii extremişti pot profita şi se pot strecura cu uşurinţă printre aceştia.
De asemenea, islamiştii din Siria pot pătrunde fără dificultate în Tucia, ei neavând nevoie de viză. Ei merg aici în "vacanţă", ca turişti, iar apoi aşteaptă noile instrucţiuni.

Potrivit unor specialişti de securitate internaţională, cu acces la date confidenţiale, numărul militanţilor SIIL a depăşit 100.000.
Dintre aceştia, numai în Siria s-ar afla 15.000 de combatanţi străini, iar cel puţin 2000 dintre aceştia provin din ţările occidentale.

Un oficial al Ministerului de Interne german a declarat că autorităţile se concentrează pe problema reprezentată de teroriştii din Orientul Mijlociu, dar a menţionat că deocamdată, nu există vreun indiciu clar asupra unui atac concret.

Forţele de securitate de la Berlin au comunicat că 450 de musulmani germani au plecat în Siria, 150 dintre aceştia revenind înapoi în Germania.


×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close