Antena 3 CNN Externe Locul secret din centrul New York-ului unde Saddam Hussein își tortura prizonierii. ”Cadavrele erau închise în cutii diplomatice și trimise la Bagdad”

Locul secret din centrul New York-ului unde Saddam Hussein își tortura prizonierii. ”Cadavrele erau închise în cutii diplomatice și trimise la Bagdad”

Locul secret din centrul New York-ului unde Saddam Hussein își tortura prizonierii. ”Cadavrele erau închise în cutii diplomatice și trimise la Bagdad”
Sursa foto: Foto:pixabay.com
13 Oct 2016   •   21:04

Saddam Hussein și-a construit o adevărată cameră secretă de tortură în centrul oraşului New York, scrie Daily Mail, care citează surse din anturajul fostului dictator irakian.

Camera se află la subsolul clădirii consulatului irakian, din Upper East Side, una dintre cele mai înstărite zone din Manhattan, scrie Daily Mail.

În această cameră, agenții de securitate ai regimului îi capturau și torturau pe irakienii din SUA, după care îi trimiteau înapoi la Bagdad, în cutii sigilate.

”Puneau cadavrul într-o cutie diplomatică pe care o expediau cu vaporul. Nimeni nu avea autoritatea să examineze ce e înăuntru sau să o deschidă”, susțin sursele citate.

Prizonierii treceau prin chinuri greu de imaginat, cum ar fi smulgerea unghiilor, și biciuiri cu furtunuri, scânduri și sârmă de cupru.

Toate aceste orori aveau loc peste drum de locuința lui Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului.

×
Subiecte în articol: New York Saddam Hussein
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close