Antena 3 CNN Externe Cameron afirmă că nivelul migrării din România şi Bulgaria este "rezonabil"

Cameron afirmă că nivelul migrării din România şi Bulgaria este "rezonabil"

Cameron afirmă că nivelul migrării din România şi Bulgaria este "rezonabil"
Sursa foto: Foto:lebanontimes.com
de S.T.    |    27 Ian 2014   •   15:23

Premierul britanic David Cameron a declarat luni că nivelul migrării din România şi Bulgaria, de la începutul anului şi până în prezent, a fost "rezonabil", scrie Daily Mail.

Este pentru prima dată când Cameron se pronunţă asupra numărului de imigranţi, notează publicaţia britanică, adăugând că premierul a subliniat că politicile impuse de coaliţia aflată la putere au prevenit un "aflux" din Europa de Est.

"M-aş duce mai degrabă în Germania". Românii nu se grăbesc să emigreze în Marea Britanie "rasistă"

Parlamentarul conservator Nigel Mills a subliniat duminică asupra faptului că va "forţa" un vot în vederea înăspririi legislaţiei în domeniul imigraţiei. El doreşte reintroducerea restricţiilor impuse românilor şi bulgrailor pe piaţa muncii, care au fost anulate la 1 ianuarie.

"Am făcut tot ceea s-a putut face în cadrul regulilor agreate de fostul Guvern", a declarat Cameron, subliniind că actuala coaliţie a extins restricţiile de la o perioadă de cinci ani la o perioadă de şapte ani, atunci când a devenit el premier.

"Am amânat proiectul legii imigraţiei de Crăciun, dar acum cred că putem să vedem, la începutul acestui an, că până în prezent pare să existe un nivel rezonabil al migrării şi sper că vom înregistra progrese cu ajutorul proiectului legii imigraţiei", a declarat premierul britanic.

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul român la Londra Ion Jinga a declarat că, de la anularea restricţiilor pe 1 ianuarie, în Marea Britanie au venit aproximativ 25 de români.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close