Antena 3 CNN Externe Cameron consideră că Marea Britanie nu a fost izolată la summitul UE: "Proiectul pur şi simplu nu era suficient de bun"

Cameron consideră că Marea Britanie nu a fost izolată la summitul UE: "Proiectul pur şi simplu nu era suficient de bun"

Cameron consideră că Marea Britanie nu a fost izolată la summitul UE: "Proiectul pur şi simplu nu era suficient de bun"
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
23 Noi 2012   •   23:09

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a respins vineri ideea conform căreia ţara lui s-ar afla în izolare pentru că, la summitul UE, a cerut reducerea bugetului comunitar, informează AFP.
   
"Marea Britanie nu a fost singură împotriva tuturor. Proiectul prezentat pur şi simplu nu era suficient de bun. Nu era suficient de bun pentru Marea Britanie, dar nici pentru Germania, Suedia, Olanda, Finlanda şi Danemarca", a spus David Cameron.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a încheiat vineri după-amiază, fără a se ajunge la un acord, anunţă surse din cadrul Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE. Reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cele 27 de state membre UE începuse joi seara, la Bruxelles, fiind dedicată în principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014-2020.
   
Liderii europeni reluaseră vineri dimineaţă lucrările, după o serie de întrevederi bilaterale care au avut loc joi şi au fost urmate de summit. Dar nu au reuşit să depăşească divergenţele privind bugetul plurianual şi distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineaţă că nu existau "progrese suficiente".
  


×
Subiecte în articol: David Cameron Marea Britanie
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close