Antena 3 CNN Externe Cămile eliminate de la un concurs de frumuseţe pentru că aveau Botox, în Arabia Saudită

Cămile eliminate de la un concurs de frumuseţe pentru că aveau Botox, în Arabia Saudită

Zeci de cămile au fost eliminate de la un concurs de frumusețe, în Arabia Saudită. Motivul este unul cât e poate de surprinzător: aveau îmbunătățiri realizate cu Botox.

Cămile eliminate de la un concurs de frumuseţe pentru că aveau Botox, în Arabia Saudită
Sursa foto: Twitter/ Abcnews
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   20:54

Autoritățile saudite au luat măsuri dure împotriva participanților la un concurs de frumusețe pentru cămile care au primit injecții cu Botox și alte retușuri artificiale, a raportat miercuri Agenția de presă saudită administrată de stat. Peste 40 de cămile au fost descalificate din competiția anuală.

Popularul Festival al Cămilelor Regele Abdulaziz din Arabia Saudită, care a început la începutul acestei luni, invită crescătorii celor mai frumoase cămile să concureze pentru premii în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari. Injecțiile cu botox, liftingurile faciale și alte modificări cosmetice pentru a face cămilele mai atractive sunt strict interzise.

Jurații decid câștigătorul în funcție de forma capetelor, gâtului, cocoașelor, rochiei și posturii cămilelor. Judecătorii de la concursul din deșertul din nord-estul capitalei saudite, Riad, au intensificat controalele pentru a depista dacă cămilele au beneficiat de îmbunătățiri artificiale, a raportat agenția oficială de știri. S-a  folosit tehnologie „specializată și avansată” pentru a detecta intervențiile estetice, scrie Abcnews.

În acest an, autoritățile au descoperit că zeci de crescători au mărit buzele și nasul cămilelor, au folosit hormoni pentru a stimula mușchii animalelor, au injectat Botox în capete și buzele cămilelor pentru a le face mai mari, au umflat părți ale corpului cu benzi de cauciuc și au folosit diverse materiale pentru a le relaxa fețele.

„Clubul este dornic să oprească toate actele de manipulare și înșelăciune în înfrumusețarea cămilelor”, se arată în raportul SPA, adăugând că organizatorii vor „impune sancțiuni stricte celor ce încalcă regulile”.

Concursul de frumusețe pentru cămile este centrul carnavalului, care include și curse de cămile, vânzări și alte festivități care prezintă de obicei mii de animale. Este un mod prin care se încearcă să se păstreze rolul cămilei în tradiția și moștenirea beduină a regatului, chiar dacă țara bogată în petrol continuă cu marile proiectele de modernizare.

Creșterea cămilelor este o industrie de milioane de dolari și evenimente similare au loc în întreaga regiune.

×
Parteneri
Cutremurător! Previziuni pentru 2023, de la 'călătorul în timp'
x close