Antena 3 CNN Externe Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei din Dublin

Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei din Dublin

Un incident mai puțin obijnuit a avut loc în Dublin. Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei. În ultima vreme, instituția a fost ținta protestelor.

Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei din Dublin
Sursa foto: Twitter/ NEXTA
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   18:26

Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu un camion a intrat în porțile Ambasadei Rusiei din Dublin. S-a întâmplat în Orwell Road în Rathmines, Dublin, luni, în jurul orei locale 13:30.

Imaginile video ale incidentului, postate pe rețelele de socializare de radiodifuzorul irlandez RTÉ, arată vehiculul izbindu-se de porțile de la intrarea în curtea instituției.

Poliția irlandeză a declarat că a fost deschis un dosar penal, iar incidentul este investigat. Bărbatul reținut a fost dus la secția din Rathfarnham și rămâne în arest, scrie BBC.

De celalată parte, presa irlandeză transmite că reprezentanții ambasadei acuză că polițiștii erau prezenți când a avut loc incidentul, dar nu au intervenit. Ei acuză Irlanda că a încălcat Convenția de la Viena, lăsând sediul ambasadei neprotejat. 

Ambasada Rusiei din Dublin a fost ținta protestelor împotriva invaziei Ucrainei. Manifestanții au aruncat cu vopsea peste însemnele din afara porților și au solicitat ca ambasadorul Iuri Filatov și alți diplomați să fie expulzați.
 

×
Subiecte în articol: camion ambasada rusiei Dublin protest
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close