Antena 3 CNN Externe Camionul TOXIC, furat în Mexic, a fost găsit gol. "Fără niciun dubiu, hoţii s-au iradiat şi vor muri"

Camionul TOXIC, furat în Mexic, a fost găsit gol. "Fără niciun dubiu, hoţii s-au iradiat şi vor muri"

Camionul TOXIC, furat în Mexic, a fost găsit gol. "Fără niciun dubiu, hoţii s-au iradiat şi vor muri"
Sursa foto: Foto: AFP
05 Dec 2013   •   12:48

Poliţia mexicană a găsit camionul furat, care transporta materiale radioactive şi despre care oficialităţile locale spuneau că ar putea fi folosite pentru fabricarea unei "bombe murdare".
Containerul a fost găsit gol, cu materialele periculoase abandonate la un kilometru distanţă faţă de camion.

Conform presei locale,  camionul transporta o substanţă radioactivă de tip Cobalt 60, folosită în radioterapie medicală şi care provenea de la un spital din oraşul Tujuana (nordul ţării). Acesta fusese furat la Tepojaco, un oraş situat în apropiere de capitala Mexico City.

"Persoanele care au furat acest camion au fost cu siguranţă iradiate şi asta se va răsfrânge asupra sănătăţii lor, cu repercursiuni grave. Fără niciun dubiu, ei vor muri curând", a spus Mardonio Jimenez, şeful Comitetului de Siguranţă Nucleară din Mexic, citat de The Washington Post.

Potrivit aceleiaşi surse, cei doi hoţi înarmaţi nu ştiau ce se află în interiorul camionului şi au desigilat containerul în speranţa că vor găsi în interior produse electronice, pe care ar putea să le valorifice ulterior.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close