Antena 3 CNN Externe "Campania anti-imigraţie e mult prea agresivă. Nu-mi place să fiu tratat ca un cetăţean de mâna a treia." Reportaj al jurnaliştilor britanici în România şi Bulgaria

"Campania anti-imigraţie e mult prea agresivă. Nu-mi place să fiu tratat ca un cetăţean de mâna a treia." Reportaj al jurnaliştilor britanici în România şi Bulgaria

"Campania anti-imigraţie e mult prea agresivă. Nu-mi place să fiu tratat ca un cetăţean de mâna a treia." Reportaj al jurnaliştilor britanici în România şi Bulgaria
06 Feb 2013   •   07:38

Controversatul subiect al imigrării românilor şi bulgarilor în Marea Britanie i-a făcut pe jurnaliştii englezi să ne viziteze. Reporterii au dorit să afle părerile presupuşilor imigranţi, iar răspunsurile oamenilor ar trebui să-i liniştească pe britanici. Oricât de bine ar fi în Regat, o mare parte dintre românii şi bulgarii interogaţi nu şi-ar părăsi ţara de origine.

Românii nu au de gând să transforme Marea Britanie în ţara lor adoptivă odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Regat. "Dacă aş avea posibilitatea să merg în Anglia, nu aş face-o pentru a locui acolo. Doar în vizită, doar să văd cum este. În niciun caz să rămân acolo.
Sunt tradiţional. Îmi place România şi aici aş sta" spune unul dintre românii intervievaţi.

Vizita jurnaliştilor britanici a avut loc după ce în presă s-a speculat că guvernul britanic are în plan o campanie prin care să descurajeze venirea imigranţilor.

Nici pe bulgari nu îi încântă ideea de a se muta în Marea Britanie. "Din păcate această campanie anti-imgranţi e mult prea agresivă şi nu îmi place să fiu ameninţat, ca un cetăţean din lumea a treia, aşa cum cred ei că sunt românii şi bulgarii."

După Marea Britanie, şi oficiali din Germania au început să se plângă de afluxul de români şi bulgari. Oraşele preferate imigranţi sunt Berlin, Dortmund, Hamburg sau Munchen, notează publicaţia Spiegel.



×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close