Antena 3 CNN Externe Campania electorală din SUA, zguduită de o anchetă de corupție

Campania electorală din SUA, zguduită de o anchetă de corupție

Campania electorală din SUA, zguduită de o anchetă de corupție
Sursa foto: foto: pixcabay.com
20 Aug 2016   •   11:05

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) anchetează posibile legături ale unor consultanți politici americani cu acte de corupție ale partidului fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, anunță CNN.

Este vorba despre Paul Manafort, șeful de campanie al candidatului republican la președinția Statelor Unite Donald Trump și de Tony Podesta, fratele coordonatorului campaniei candidatei democrate Hillary Clinton, afirmă CNN citând ca surse mai multe oficialități din sistemul judiciar american.

Manafort a demisionat vineri din stafful lui Trump. Potrivit CNN, nu el ar fi în centrul anchetei, care urmărește să determine dacă au fost utilizate firme și operațiuni financiare americane pentru a facilita corupția din partidul pro-rus al lui Ianukovici. Fostul președinte s-a refugiat în Rusia în 2014, în urma revoltei populare din Ucraina.

Una din firmele apropiate de fostul regim de la Kiev ar fi Podesta Group, specializată în lobby și relații publice, fondată de Tony Podesta.

FBI a refuzat să comenteze informația, precizează CNN. Departamentul de Justiție al SUA a afirmat că își menține "angajamentul de a ajuta recuperarea activelor furate, în numele poporului ucrainean".

×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close