Antena 3 CNN Externe Canada ajută Ucraina pe timpul iernii. Ajutorul nesperat care vine într-un moment dificil pentru Kiev

Canada ajută Ucraina pe timpul iernii. Ajutorul nesperat care vine într-un moment dificil pentru Kiev

Canada ajută Ucraina pe timpul iernii. Ajutorul nesperat care vine într-un moment dificil pentru Kiev
de O.P.    |    27 Noi 2014   •   07:18

Canada va trimite tone de bluzoane, cizme şi mănuşi pentru a echipa pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care luptă împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, relatează AFP.

În plus, armata canadiană va livra Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice şi aparate de vedere pe timp de noapte. Toate echipamentele enumerate, în valoare de 11 milioane de dolari canadieni, urmează să fie livrate joi, a spus Nicholson în cursul unei conferinţe de presă.

De asemenea, la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare, a adăugat ministrul.

În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit.

Conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatiştii proruşi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi de la lansarea "operaţiunii antiteroriste" ucrainene la mijlocul lui aprilie.

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close