Antena 3 Externe Canada se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Canada se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   22:02
Canada se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing
Sursa foto: Hepta.ro

Boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing ia proporții. Canada a transmis că se alătură și ea.

Anunțul a fost făcut de premierul Justin Trudeau. Acesta a declarat că Beijingul va fi conștient de preocupările occidentale de lungă durată cu privire la drepturile omului în China. „(Deci) nu ar trebui să fie o surpriză că am decis să nu trimitem reprezentanță diplomatică”.

”Suntem profund preocupaţi de încălcări ale drepturilor omului de către guvernul chinez'', a afirmat primul ministru canadian, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, Canada s-a alăturat Australiei și Marii Britanii într-un boicot diplomatic condus de Statele Unite cu privire la Jocurile Olimpice de iarnă, scrie Reuters.

China este acuzată de mai multe organizaţiil de apărare a drepturilor omului că ține în lagăre aproximativ un milion de uiguri şi membri ai altor minorităţi turcofone, mai ales musulmani, în provincia Xinjiang. Oamenii sunt obligați să muncească, iar femeile sunt sterilizate cu forța. 

Autoritățile de la Beijing au respins acuzațiile, afirmând că repectivele lagăre sunt, de fapt, centre de formare profesională, care au ca scopt îndepărtarea de radicalizare a celor aflați acolo.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close