Antena 3 CNN Externe Canada aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii între cinci și 11 ani

Canada aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii între cinci și 11 ani

Canada a aprobat vaccinul împotriva coronavirusului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani. Specialiștii au explicat că este eficient în proporție de 90,7% în prevenirea COVID-19 și nu are efecte secundare grave.

Canada aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii între cinci și 11 ani
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Noi 2021   •   22:11

„După o analiză științifică amănunțită și independentă a dovezilor, Ministerul Sănătății a stabilit că beneficiile acestui vaccin pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani depășesc riscurile”, a spus Health Canada într-un comunicat.

Copiii din Canada vor primi două doze de vaccin, de câte 10 micrograme fiecare, care vor fi administrare la trei săptămâni distanță. Aceasta este o doză mai mică decât schema clasică de 30 de micrograme în două doze autorizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

”Până în prezent, nu au fost identificate probleme serioase de siguranță în studiile clinice”, a declarat vineri, într-o ședință de informare, Theresa Tam, ofițer șef de sănătate publică din Canada.

”Copiii ar trebui să aștepte 14 zile înainte sau după ce au primit un alt vaccin înainte de a lua vaccinul împotriva coronavirusului, astfel încât autoritățile de reglementare să poată urmări mai bine potențialele efecte secundare.La nivel național, numărul zilnic de cazuri scade lent,” a adăugat aceasta, potrivit AlJazeera.

În Canada, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat pentru prima dată pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste pe 9 decembrie 2020. A fost autorizat pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani pe 5 mai 2021.

Campania de vaccinare a copiilor din Canada este de așteptat să înceapă luna aceasta, a declarat Isaac Bogoch, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Toronto, care a consiliat guvernul Canadei cu privire la politica de coronavirus.

Și SUA au aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani, la sfârșitul lunii trecute. Peste 2,5 milioane de copii din SUA au primit prima doză.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close